Els colors de la pluja

DE LAIA ALSINA FERRER
 CARRER/ESPAIS NO CONVENCIONALS · 30 MINUTS · TOTS ELS PÚBLICS  
elcolorsdelaplaujabornminiatura.jpg

FITXA ARTÍSTICA 

Direcció i dramatúrgia
Laia Alsina Ferrer

Direcció i interpretació musical

Montañez
Intèrprets
Cristina Arenas i Martí Salvat

Disseny d'escenografia i vestuari
Carlota Masvidal

Una cocreació de Tantarantana, El Born Centre de Cultura i Memòria i El martell, dins el programa Creació i Museus del Grec Festival de Barcelona 2021 

 1, 3 i 4 de juliol 2021, 3 passis per dia: 18h, 19h i 20h. Al Born CCM, dins el programa Creació i Museus del Grec Festival de Barcelona 2021 

> Més informació    

SINOPSI

Teatre, poesia escènica i cançó d’autor en un diàleg entre la creadora Laia Alsina Ferrer i l’exposició que es pot veure a El Born Centre de Cultura i Memòria.

Després de la pluja, una pluja negra d’aquelles que amara desagradablement els mitjons i fa impossible treure’s la mullena de sobre, dos nens esperen que arribin els primers raigs de sol. Però esperen el sol o esperen que, després d’anys de conflicte polític, arribin temps d’estabilitat i bonança? El sol, però, de vegades no escalfa. De vegades el sol crema i encega, com poden fer-ho també segons quines idees. Perquè és cert que totes les pluges són negres o és que, potser, aquesta idea l’hem après a l’escola?

Els colors de la pluja sorgeix d’un diàleg entre la música, les arts escèniques i l’exposició “Per una educació en llibertat. Barcelona i l’escola. 1908-1979”. Aquest diàleg creatiu comença amb la visita de la creadora Laia Alsina Ferrer a l’exposició, on s’enceta el procés creatiu per desenvolupar una peça metafòrica i poètica que fa servir la música de Montañez com a fil conductor per transitar pels diferents moments de la història de l’educació a Barcelona. El resultat és una obra que beu dels conceptes, fets històrics i sensacions que transmet l’exposició i que hi estableix un diàleg a través de la paraula, la cançó i la metàfora de l’educació com a tempesta de llibertat.

Els colors de la pluja és una cocreació del Teatre Tantarantana, El Born Centre de Cultura i Memòria i El Martell i està inspirada en l’exposició "Per una educació en llibertat. Barcelona i l’escola. 1908-1979", que es pot veure a El Born Centre de Cultura i Memòria, fins al 27 de març de 2022.

1/13